Advocaat heeft opdracht gegeven om $5.2M te betalen voor het vrijgeven van Bitcoin-fondsen van Escrow.

Een NYC advocaat heeft opdracht gekregen om een crypto-beleggingsfirma meer dan $5M te betalen na het voortijdig vrijgeven van het grootste deel van zijn fondsen die opzij zijn gezet om Bitcoin te kopen.

Een federale rechter heeft besloten dat een New Yorkse advocaat verantwoordelijk is voor het terugbetalen van een crypto-beleggingsfirma nadat hij voortijdig escrowfondsen heeft vrijgegeven die gereserveerd zijn voor het kopen van $5 miljoen in Bitcoin.

Volgens een 13 Augustus rapport over Law360 bevestigde de Amerikaanse districtsrechter Alison J. Nathan dat advocaat Aaron Etra voor $4,6 miljoen aan de haak is voor de in San Francisco gevestigde investeringsfirma Benthos Master Fund. Het totale oordeel was voor $5.255 miljoen, plus de toenemende rente.

De uitspraak komt nadat Etra er niet in slaagde om voor een datum van de rechtbank van april in New York City een arbitragezitting en de zitting zelf bij het Internationaal Hof van Arbitrage van de Internationale Kamer van Koophandel in Den Haag te laten zien. De afwezigheden waren instrumenteel in de uitspraak van de rechter in het voordeel van de crypto-beleggingsfirma.

Hij heeft alleen zichzelf te verwijten,“ zei rechter Nathan. „Verweerder is niet verschenen of heeft geen bewijs geleverd ondanks het feit dat hij van de arbitrage op de hoogte was gesteld en ondanks het feit dat hij duidelijk verplicht was om te arbitreren bij eventuele geschillen in het kader van de Escrow-overeenkomst„.

De zaak over verloren Bitcoin

De overeenkomst in kwestie dateert van 2018, toen Benthos zich tot Etra richtte om als escrow-agent op te treden voor de Bitcoin-aankopen van het bedrijf (BTC). De twee ondertekenden een overeenkomst – die toepasselijk de Bitcoin-overeenkomst wordt genoemd – met de Valkyrie Group, een organisatie die tot taak heeft om derden te vinden die geïnteresseerd zijn in de verkoop van hun crypto-belangen.

In eerste instantie was Benthos van plan om $5 miljoen in Crypto Cash te kopen – ongeveer 10.000 munten op dat moment – en stortte dat bedrag in het escrowfonds. Zonder de goedkeuring van Benthos te zien, droeg Etra $4,6 miljoen van het totale Bitcoin-fonds over van de escrow in augustus 2018, wat nooit resulteerde in het versturen van crypto-activa naar het bedrijf.

Na meerdere moties van Benthos waarin Etra werd gevraagd om te stoppen met het verplaatsen van geld uit het fonds en rekening te houden met wat er met de 4,6 miljoen dollar is gebeurd, oordeelde een rechtbank dat de advocaat alle documenten en informatie met betrekking tot de vermiste fondsen moest overleggen. Etra gaf de resterende $400.000 terug en produceerde verslagen van zijn communicatie met Bitcoin-verkopers, dus eerdere moties van Benthos om de advocaat te sanctioneren en hem te vinden in minachting voor de rechtbank werden ontkend.

Het vonnis is voor een totaal van $5,2 miljoen plus rente. Dit kan een verborgen zegen zijn voor Etra, die mogelijk aansprakelijk zou kunnen zijn voor $108 miljoen – dat is de huidige waarde van de BTC in fiat, als de verkoop op dat moment was doorgegaan.

Comments are closed.