Bitcoin

Bitcoin har en „Likviditetskris på säljsidan“, eftersom BTC-köpare uppväger säljarna

Denna punktdrivna drag är inte eufori utan en „mycket hälsosam“.

Efter en explosiv start på veckan som tog oss till 13 månaders högsta 13 300 dollar tar Bitcoin en andning strax under 13 000 dollar.

Intressant nog har det bara funnits 43 sådana dagar i Bitcoins historia när BTC-priset var högre än det här nya 2020-höget.

Inte direkt, men Ethereum och resten av marknaden gick också med på festen. Vinsterna registrerade av altcoins är fortfarande små jämfört med Bitcoin, men greener är säkert här.

Alla dessa vinster hjälpte till och med Grayscale att lägga till „coola“ 300 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning på en dag, vilket tog AUM till 7,3 miljarder dollar.

Enligt Charles Edward, grundare Capriole Investments, är detta inte eufori än, men ett „mycket hälsosamt“ drag.

”Den här pumpen är organiskt punktdriven. Det finns nästan inget motstånd mot orderbok. Ja, saker kan förändras snabbt, det är krypto. Men det här är ett mycket hälsosamt drag. Något som vi aldrig har sett tidigare på 12K plus bitcoin, sade han.

Kan vara överköpt men ändå början

Upp med 79,50% YTD är den ledande kryptovalutan fortfarande 35% borta från sin allra högsta nivå på 20 000 USD.

Enligt Bloomberg har Bitcoin överhettats, baserat på Bitcoins 14-dagars Relative Strength Index (RSI), som för närvarande har en avläsning på 80, en nivå som anses vara överköpt.

„Något oväntat måste inträffa för att öka framåtgående Bitcoin, som vi ser det, men krypto kan ändå behöva en ny katalysator för att upprätthålla över 14 000 dollar“, skrev Mike McGlone, en analytiker på Bloomberg Intelligence. „Frånvaro av en omvändning i viktiga mätvärden som visar ökad efterfrågan och antagande, bör motståndsbrott vara en tidsfråga.“

Sammantaget är saker mycket hausseartade för Bitcoin, och som miljardärs säkringschef Paul Tudor Jones sa är den digitala valutan fortfarande i den „första omgången.“

„Om historien rimar kommer 2021 att bli ett STOR år“, säger den tidigare hedge manager Raoul Pal.

Stark efterfrågan som absorberar försäljning

För närvarande hamnar marknaden i en ”likviditetskris på säljsidan” eftersom det inte är många som säljer sin BTC istället för att de “håller fast vid sin bitcoin även om de har gjort god avkastning”, noterade Philip Gradwell, chefsekonom vid Chainalysis.

Som vi har rapporterat är 98% av alla Bitcoin UTXO: er för närvarande i vinstläge, och under de senaste sex veckorna har de lägsta nivåerna av bitcoin skickats med en vinst på 25% eller mer medan priserna har varit över det psykologiskt viktig nivå $ 10.000.

„Detta håller tillgången på bitcoin tillgänglig för att köpa lågt, vilket ökar priserna“, säger Gradwell.

På onsdagen, när Bitcoin-priset steg över $ 13 000, skickades emellertid 107 000 BTC till kryptovalutabörserna när vissa människor tog vinsten. Dessa BTC handlades i genomsnitt 5,8 gånger, mer än dubbelt så mycket som 90-dagars genomsnittet, vilket innebär att medan människor utnyttjar de stigande priserna för att realisera vinster, „uppvägs de för närvarande av köpare.“

”Vi har inte sett inflöden till börser på den nivån sedan början av oktober och före den början av september. Den nuvarande efterfrågan är dock stark och balanserar inflödet, ”tillade Gradwell.

Vid den tiden sålde folk till fallande priser, till skillnad från när efterfrågan är stark och absorberar försäljning.