Bitfarms schat dat Argentijnse faciliteit BTC-mijnkosten met 45% zal verminderen

Bitfarms schat dat het BTC had kunnen delven voor $4.125 per stuk tijdens Q4 2020 als haar aanstaande Argentijnse faciliteit operationeel was.

Het Canadese Bitcoin-mijnbouwbedrijf Bitfarms

Het Canadese Bitcoin-mijnbouwbedrijf Bitfarms heeft zijn plannen voor uitbreiding in Zuid-Amerika bijgewerkt en onthuld dat het een achtjarig contract heeft afgesloten om tot 210 megawatt, of MW, elektriciteit te onttrekken voor $ 0,022 per kilowattuur, of kWh.

Volgens een aankondiging van 19 april heeft Bitfarms aanzienlijke vooruitgang geboekt in het vastleggen van de voorwaarden voor haar Argentijnse operatie sinds de ondertekening van een niet-bindend memorandum voor de bouw van een 60 MW-elektriciteitscentrale in oktober 2020.

Naast de uitbreiding met 250% van de stroomcapaciteit en het akkoord met een verhoging van 10% van de elektriciteitsprijs, onthulde Bitfarms dat het in vergevorderde besprekingen is met een lokaal bouwbedrijf en ingenieursbureau om te beginnen met de bouw van een mijnbouwfaciliteit in de buurt van de partnercentrale, en streeft er momenteel naar om begin 2022 te beginnen met het delven van Bitcoin in de faciliteit.

Begin maart bestelde Bitfarms 48.000 nieuwe-generatie Bitcoin-mijnwerkers bij MicroBT, waarbij in de recente aankondiging werd vermeld dat „een aanzienlijk deel“ van de voorraad bestemd is voor gebruik in de nieuwe faciliteit.

Die BTC kan genereren voor ruwweg $7.500 per stuk

Bitfarms schat dat het in staat zou zijn Bitcoin te delven voor slechts $4.125 per BTC in ArgentiniĆ« tijdens het vierde kwartaal van 2020, wat een besparing inhoudt van ongeveer 45% ten opzichte van de faciliteit in Quebec – die BTC kan genereren voor ruwweg $7.500 per stuk.

De lagere productiekosten zullen Bitfarms ook in staat stellen om de economische levensduur van veel oudere mijnbouwunits te verlengen, waarbij wordt opgemerkt dat een aanzienlijk deel van haar oudere mijnbouwhardware naar Argentiniƫ zal worden overgebracht zodra de nieuwe faciliteit operationeel is.

Bitfarms beschrijft de faciliteit als een „geografische productiediversificatie om risico’s te verminderen en te dienen als een effectieve afdekking voor Bitfarms tegen de volgende halvering in 2024“.

Eerder deze maand onthulde Bitfarms dat het tussen april en juli van dit jaar 3.496 nieuwe miners zal inzetten, waardoor de operationele hashsnelheid zal stijgen naar 280 pentahashes per seconde.

Het bedrijf merkte ook op dat het dagelijks 7,5 Bitcoin aan zijn reserves toevoegt, momenteel 650 Bitcoin ter waarde van $41 miljoen bezit en voorspelt dat zijn voorraad 1000 BTC zal bevatten binnen de komende zeven weken.

Comments are closed.