Bitcoin

Ripple advarer SEC May Sue Company over XRP Token

Ripple har advart om at US Securities and Exchange Commission (SEC) er innstilt på å anlegge en søksmål mot selskapet på grunn av det påståtte salget av ulisensierte verdipapirer, i dette tilfellet den tredje største kryptovalutaen etter markedsverdi XRP.

Fortune rapporterer at Ripples administrerende direktør Brad Garlinghouse og medstifter Chris Larsen skal utpekes som tiltalte i søksmålet, som vil bli anlagt „i nær fremtid.“ Hvis SEC saksøker Ripple, vil det komme etter år med debatt om XRP er en sikkerhet som må registreres hos byrået eller ikke.

I følge Wall Street Journal dreier „søksmålet seg om XRP, et digitalt aktivum som selskapet lanserte i 2012, faktisk er en sikkerhet som burde vært registrert hos SEC.“ Søksmålet vil utpeke Ripple-sjef Brad Garlinghouse og medstifter Chris Larsen som tiltalte, sa Garlinghouse.

På sosiale medier sa Garlinghouse at SEC “stemte for å angripe krypto” og prøver å begrense amerikansk innovasjon i kryptoindustrien til BTC og ETH mens han kommenterer den potensielle søksmålet. Når han snakket med Fortune, sa han at SECs beslutning om å saksøke rett før høytiden er „ikke bare Grinch-verdig, det er sjokkerende,“

SEC – ut av takt med andre G20-land og resten av den amerikanske regjeringen

– burde ikke være i stand til å velge hva nyskaping ser ut (spesielt når deres beslutning direkte kommer Kina til gode). Gjør ingen feil, vi er klare til å kjempe og vinne – denne kampen er bare i gang. (3/3)
– Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) 22. desember 2020

SEC har tidligere gjort det klart at kryptokurver som bitcoin og eter ikke er verdipapirer på grunn av deres desentraliserte natur og gruveprosessen som nye mynter tilføres markedet. Totalt ble 100 milliarder XRP myntet uten en gruveprosess, og Ripple holder majoriteten av midlene i reserve og selger dem i planlagte tildelinger.

Ripple selv har presset tilbake forestillingen om at XRP er en sikkerhet, og påpeker at den ikke kan utnytte reservene slik den ønsker, og at XRPs desentralisering gradvis har vokst i takt med at banker og andre institusjoner bruker token for grenseoverskridende transaksjoner.

Til Garlinghouse, SEC som sier XRP er en sikkerhet kontrollert av Ripple, er lik å se på olje som en sikkerhet kontrollert av Exxon, rapporterer Fortune. Administrerende direktør i Ripple kritiserte også byråets styreleder, Jay Clayton, for å ha bestemt seg for å saksøke før avreise som en del av presidentovergangen.

Per konsernsjefen „har han bestemt seg for å saksøke Ripple, og overlate det juridiske arbeidet til neste styreleder.“ Den potensielle søksmålet kommer måneder etter at Ripple-ledere foreslo at firmaet kunne flytte hovedkontoret til utenfor USA.